18 Yaş Doğum Günü Konsepti Fikirleri

18'inci Yaş Doğum Günü

18 yaş artık çocukluğun bittiği ve yetişkinliğe geçiş yapıldığı bir dönem. Bu yüzden 18 yaş doğum günü partilerinin sıradan doğum günlerine göre biraz daha coşkulu geçmesi beklenebilir. Hem erkek çocuklar için hem de kız çocuklar için doğum günü partilerini farklı temalar ile hazırlamak mümkün. Peki 18 yaş coşkusunu en iyi şekilde yansıtacak evde 18 yaş doğum günü partisi fikirleri neler ve hazırlık sürecinde nelere dikkat etmek gerekli?

18 Yaş Doğum Günü Fikirleri

Eğer evinizde arkadaşlarınız ve sevdikleriniz ile keyifli vakit geçirebileceğiniz bir doğum günü partisi hazırlamayı planlıyorsanız, öncelikle temayı belirlemek gerekebilir. Farklı ilgi alanlarına göre farklı tema seçimleri yapabilmek mümkün. Erkek ve kızlar için çiçek temalı bir doğum günü partisi hazırlayabileceğiniz gibi English Garden ya da gökkuşağı gibi temaları da tercih edebilirsiniz.

Elbette tercih edebileceğiniz temalar bunlarla sınırlı değil. Çocuklarınızın ilgi alanlarını da göz önünde bulundurarak Laduree gibi temalara da yönelmek mümkün. Örneğin diyelim ki sualtı dünyası temalı bir 18 yaş doğum günü konsepti oluşturmak istiyorsunuz. Köpek balığından yengece, ahtapottan kaplumbağaya kadar çok sayıda dekorasyon ürünü aracılığıyla benzersiz bir sualtı ortamı yaratabilir, giydiğiniz kostümler ile sualtı dünyasından istediğiniz herhangi bir canlıya dönüşebilirsiniz!

Evde 18 Yaş Doğum Günü Partisi Hazırlama

Temaları inceleyip 18 yaş doğum günü fikirleri arasından bir seçim yaptıktan sonra, doğum günü partisini gerçekleştireceğiniz alanın büyüklüğüne de bağlı olarak istediğiniz tüm süsleri, dekorasyon ürünlerini ve kostümleri sipariş edebilirsiniz. Peki hazırladığınız temaya yönelik olarak doğum günü ortamında ne tür aksesuar ve dekorasyon ürünleri kullanabilirsiniz? Bununla ilgili olarak şöyle bir liste oluşturabiliriz:

  • Doğum günü misafirlerinize atıştırmalık ya da pasta ikram etmek için tabaklar ve bardaklar,
  • Perdelere ya da duvarlara asmak için çeşitli figürler,
  • Tek kullanımlık peçeteler,
  • Cupcake kapları,
  • Plastik ya da ahşap çatal, kaşık, bıçak ve pipetler,
  • Mum,
  • Konfeti balonu,
  • Şapka,
  • Sticker,
  • kostümler,
  • Sırt çantası,
  • Oyun setleri.

Eğer 18 yaş doğum günü dekorasyonu tüm bu malzemelerden oluşursa, seçmiş olduğunuz temayı da kusursuz bir şekilde yansıtmış olursunuz. Elbette bu listeyi şemsiyeler, yapbozlar, yemek kutusu ve aklınıza gelebilecek her türlü doğum günü partisi süsleri ile çeşitlendirebilirsiniz.

18 Yaş Doğum Günü Dekorasyonu İçin Süsleme Fikirleri

Çocuklarınız için düzenlediğiniz doğum günü partisini muhteşem bir hale getirmek için yalnızca temaya yönelik dekorasyon fikirleri değil, bazı süsleme fikirlerinden de faydalanmanız gerek. Örneğin ortamda bulunması gereken 18 yaş doğum günü süsleri arasında olmazsa olmazlardan biri doğum günü kuşağı olarak nitelenebilir. Doğum günü kuşağının üzerinde yalnızca “It’s My Birthday!” yazabileceği gibi, doğrudan çocuğunuzun 18. yaşına yönelik olarak “18th Birthday!” de yazabilir. Çocuklarınız bu kuşağı bir doğum günü çocuğu olarak bütün gün üzerinde taşıyabilir!

Tüm bunlara ek olarak 18 yaş sürpriz doğum günü fikirleri etrafına dağıtılmış renkli balonlar ile desteklenebilir. Ayrıca yine temayla uyumlu çarklar, küreler ve asılabilir süsler de doğum günü ortamını güzelleştirecek 18 yaş doğum günü partisi fikirleri arasında gösterilebilir.

Siz de hemen şimdi Karavan Kids sayfalarında gezinebilir, arzu ettiğiniz temayı seçerek çocuklarınıza yönelik muhteşem bir doğum günü partisi için hazırlıklara başlayabilirsiniz

Etiketler: doğum günü
Haziran 03, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR