7 Adımda Doğum Günü Parti Planlaması Nasıl Yapılır?

7 Adımda Doğum Günü Parti Planlaması Nasıl Yapılır?

 

Çok önceden hazırlanmış bir planınız yoksa çocuklarınız için bir doğum günü partisi planlamak stresli olabilir. Nereden başlamalıyım? Önce parti malzemelerini mi almalıyım yoksa yemek işini mi halletmeliyim? gibi sorularla boğuşuyorsanız aşağıdaki adımları takip ederek çok kolay ve eğlenceli bir doğum günü planlayabilirsiniz!

 

1. Tema seçin

 

 

Doğum günü partisini planlamanın ilk adımı bir tema seçmektir. Tüm partilerin bir teması olması gerekli değilse de partiyi daha benzersiz kılmak ve çocuğunuzun ilgi alanlarına uygun hale getirmek için bir tema düşünmek önemlidir.

 

 

 

Çocuğunuzun en sevdiği aktiviteyi ya da filmi bir başlangıç noktası olarak düşünün. Bir tema seçerken düşünülmesi gereken diğer detaylar ise favori mekanları, oyuncakları veya hayal dünyasından gelen herhangi bir şey olabilir. Bazı temalar için parti aksesuarları bulmak diğerlerinden daha kolay olacaktır ancak Karavan Kids’in birbirinden güzel temaları arasından istediğinizi bulamamak neredeyse imkansız!

 

-Araba

-Bahar

-Cesur Şövalyeler

-Çiftlik

-Deniz Kızı

-Denizlerin Altı

-Dinozor

-Dondurma

-English Garden

-Happy Birthday

-İnşaat

-Go Wild

-Gökkuşağı

-Meyve

-Nathalie Lete

-Kamp

-Kedi&Köpek

-Kelebekler

-Korsanlar

-Peri Kızı

-Peter Rabbit

-Prenses

-Psychedelic 60’s

-Safari

-Sirk

-Tavşan

-Tropikal

-Unicorn

-Uzay

 

 

 

 

2. Davetli listesini belirlemek ve davet etmek

 

 

Bir sonraki adım, kimi davet edeceğinizi belirlemek ve ardından iletişime geçmektir. Bu oldukça kolay bir adım gibi görünse de oldukça zorlayıcı olabilir.

 

Davetli listesinde kimlerin olacağına karar vermenin en iyi yolu ise parti için bir bütçe belirlemek ve o bütçeye göre kaç çocuğun gelebileceğini belirlemektir. Bu, yakın aile ve arkadaşlar gibi ana konukları seçmeye başlamayı kolaylaştırır. Ayrıca bazı partiler sadece arkadaşlar için ya da aile üyeleri için olabilir. Davetli listenizi yapmadan önce nasıl bir parti istediğinizi bilmek önemlidir.

 

Davetli listesi hazırlanırken dikkat edilmesi gerekenler:

 

- Bütçeniz kaç misafire izin veriyor?

- Partinin ne kadar büyük ya da küçük olmasını tercih edersiniz?

- Parti, çocuğunuzun arkadaşları için mi yoksa sadece aile üyeleri için mi olacak?

- Parti mekanında veya evinizde davet etmek istediğiniz tüm misafirler için yeterli alan var mı?

 

3. Parti mekanını seçin

 

 

 

 

 

 

 

Doğum günü partisi yapmak için pek çok harika yer var ancak bir yere karar vermeden önce dikkate alınması gereken de birçok şey var. Karar vermeniz gereken ilk şey partiyi evde mi vereceksiniz yoksa bir mekan mı kiralamak istiyorsunuz.

 

Evde bir parti vermek bazen maddi olarak daha tasarruflu olabilir ancak çoğu parti mekanı oyunlar, etkinlikler, fotoğraf çekme, kurulum ve temizlik gibi hizmetleri de içerir. Bu da zaman tasarrufunu ve daha az stresli olmanızı sağlar.

 

Evde bir parti, sizin ve ailenizin partiden zevk almanızı ve doğum günü çocuğuyla vakit geçirmenizi imkansız hale getirebilir çünkü ev sahipliği yapmak ve bir şeyler hazırlamakla meşgul olacaksınız. Ev sahipliği yapacak bir mekan kiralamak, rahatlamanızı ve özel anların tadını çıkarmanızı sağlayacaktır.

 

Partiyi bir mekanda yapmayı tercih ederseniz mevsimi, hava durumunu ve süsleme yapılacak alanın olmasını hatta dekor kurmak istiyorsanız bunun uygunluğunu dikkate almak önemlidir.

 

Mekan türünü belirledikten sonra vermeniz gereken birkaç karar daha var:

 

- Bütçe: Bir bütçe belirlemek mantıklıdır çünkü bu fiyat aralığının dışındaki seçenekleri ortadan kaldırmaya yardımcı olacaktır.

- Özel veya genel mekan: Özel parti mekanları haricindeki genel mekanlarda aynı odada birden fazla partinin olabileceği anlamına gelir.

- Yaş: Son olarak mekanlar için yaş gereksinimlerini kontrol edin. Çocuğunuz, sundukları etkinlikler nedeniyle bazı mekanlar için yaşı büyük veya yeterince büyük olmayabilir. Bu nedenle rezervasyon yapmadan önce yaş sınırlarını kontrol etmeniz önemlidir.

 

 

 

 

4.  Yemek Organizasyonu

 

 

Bir sonraki adım yemek organizasyonunu yapmaktır. Çoğu ebeveyn bunun basit olduğunu düşünebilir ancak diğer ebeveynlerin çocuklarını beslemeden önce bilmeniz gereken birçok alerji ve diyet kısıtlaması vardır.

 

Parti menüsüne  karar vermeden önce şu soruları sormanız önemlidir:

 

- Misafirlerden herhangi birinin gıda alerjisi veya diyet kısıtlaması var mı?

- Farklı diyet kısıtlamaları için seçenekler sunmam gerekiyor mu?

- Yemek siparişini ne zaman vermeliyim?

 

İlk iki soruya evet cevabı verdiyseniz özel bir diyete ihtiyacı olan çocukların ebeveynleriyle iletişime geçmeniz mantıklı olacaktır. Bu, tüm çocukların güvenle yemek yiyebilmelerini ve kendilerini dışlanmış hissetmemelerini sağlayacaktır.

 

Tatlıyı da unutmayalım! Çünkü kim harika bir partiyi tatlı bir şekilde bitirmek istemez ki.

 

Tatlı için pasta veya cupcake tercih edebilirsiniz. (Cupcake yönetimi çok daha kolaydır.)

 

Sadece tatlının doğum günü çocuğunun en sevdiği lezzete sahip olduğundan emin olun.

 

Eğer kendiniz hazırlamayacaksanız yiyeceklerin belirli bir süre önceden sipariş edilmesi de gecikmelerin önüne geçecektir.

 

 

 

 

5. Dekor ve Parti Hediyeleri Almak

 

 

Bir mekan kiralayacaksanız listedeki malzemelerden belli başlı olanlar (bardaklar, tabaklar gibi) mekan tarafından temin edilebilir fakat yine de eğlenceli bir masa kurmak için alınacaklar:

 

1. Bardaklar

2. Tabaklar

3. Çatal-kaşık

4. Peçeteler

5. Pipetler

6. Masa örtüsü

7. Masa süsü

8. Asılan süsler

9. Balonlar

10. Mumlar

11. Hediye çantaları

12. Konfetiler

13. Parti düdükleri/ maskeleri/ şapkaları/ gözlükleri

14. Kokteyl çubukları

15. Cupcake setleri

16. Kurabiye kalıpları

17. Pasta süsleri

18. Pasta standı

19. Pinyata

 

 

 

 

6. Doğum günü partisi için oyunlar planlayın

 

 

Doğum günü partiniz ister bir mekanda ister evinizde olsun, misafirlerinizi eğlendirmek için bazı eğlenceli oyunlar seçmek önemlidir!

 

Aralarından seçim yapabileceğiniz çok sayıda parti oyunu var, ancak hangi oyunları seçeceğinize karar vermeden önce çocukların yaşlarını göz önünde bulundurun ve oyunların onlara uygun olduğundan emin olun. Çocukların grup halinde oynaması için tasarlanmış oyunları seçmek de önemlidir. Parti konuklarının yarısını dışarıda bırakacak bir oyun seçmek istemezsiniz.

 

Partinizin bulunduğu yer, oynadığınız oyunlar üzerinde de etkili olabilir. Örneğin, parti bir atlama parkında olacaksa büyük bir kurulum gerektiren bir oyun getirmek için muhtemelen yer yoktur. Büyük malzemeler gerektirmeyen oyunlara bağlı kalın. Ayrıca oyunları kurmak için ne kadar çaba harcayacağınızı da unutmayın.

 

Son olarak, kimsenin incinmediğinden veya hiçbir şeyin kontrolden çıkmadığından emin olmak için oyun oynarken çocukları denetlemek de önemlidir.

 

Ha unutmadan animasyon yapan kişiler de partinize ayrı bir eğlence katacaktır!

 

 

 

 

7. Parti günü için bir kontrol listesi oluşturun

 

 

Parti için bir kontrol listesi oluşturmak o gün hiçbir şeyi unutmamanıza yardımcı olabilir. Her şeyin hazır olduğundan emin olmak için bir kontrol listesine eklemeniz gereken beş faydalı detay:

 

1. Davetli listesi

2. Sipariş edilen yemekler ve geliş zamanları

3. Süslemelerin ve dekorların kurulumu

4. Oyunlar için gerekli malzemeler

5. Parti hediyelikleri

 

 

 

 

 

Tabii ki bunların hepsinin kontrol listenize eklenmesi gerekmiyor ve bunların yerine başka şeyler de ekleyebilirsiniz ancak her şeyin hazır olduğundan emin olmak için bu detaylar harika bir başlangıç noktasıdır. Bu yedi adım çocuğunuz ve cüzdanınız için en iyi doğum günü partisini planlamanıza yardımcı olacak!

Etiketler: Parti
Ekim 27, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR