Anne Yanı Beşik Nedir? Ne Zaman ve Ne Kadar Kullanılmalı?

anne yanı beşik

Ebeveynlerin karşılaştığı en büyük sorunlardan biri özellikle yenidoğan evresindeki bebeğin uyku alanında karar kılmaktır. Emzirme ihtiyacı sebebiyle sık sık uyanan bebeğin hem gece boyunca konforlu hissetmesi hem de vücut gelişimini destekleyen bir beşikte uyuması oldukça önemlidir. Aynı zamanda tercih edilen beşiğin, bebek bakım malzemelerine erişim ve kullanım açısından ebeveynlere de kolaylık tanıması gerekir. Son dönemde fonksiyon çeşitliliği ve katlanabilirlik gibi özellikleri ile öne çıkan anne yanı beşik, bebek bakımındaki hayat kurtarıcı ürünler arasındadır. O halde, anne yanı beşik nedir ve nasıl seçilir daha detaylı inceleyelim!

Anne Yanı Beşik Nedir?

Beşik, bebeklik döneminde temel ihtiyaçlardan biridir ve bebeğin olduğu kadar ebeveynlerin de yaşam kalitesini artırır. İlk zamanlar bebeğin kucakta ve yakın temasla büyütüldüğü düşünülse de özellikle daha uzun ve rahatlatıcı bir uyku için beşik kullanımı önerilir. Modern tasarımı ile dikkat çeken anne yanı beşikler ise, klasik beşiklere nazaran çok daha kullanışlı elemanlardır. Bu beşikleri klasik modellerden ayıran özellikleri ise şu şekildedir:

 
  • Açılır kapanır tasarıma sahiptir ve istenirse ebeveyn yatağına bitiştirilebilir.
  • Yükseklik ayarı değişkendir ve ebeveyn yatağına göre ayarlanabilir.
  • Katlanır ve kompakt tasarımlıdır, kolayca hareket ettirilir.
  • Alt tarafında depo bölümü bulunur.
  • Birden fazla fonksiyona sahiptir.
  • Yan tarafları filelidir.
  • Gündüz yataktan ayrılarak kullanılabilir.
 

Anne yanı beşik, özellikle bebeğiyle uyumak fakat aynı yatakta yatmanın risklerinden korunmak isteyen ebeveynler için en iyi seçenektir. Kendi içinde oldukça geniş bir ürün çeşitliliğine sahip olan anne yanı beşik tercihini doğru yapmak, ekstra bakım isteyen yenidoğan bebek mutluluğunu ve anne rahatını artırmaya yardımcı olabilir.

Anne Yanı Beşik Kullanmanın Avantajları Nelerdir?

Bebek bakım sektörünün en yenilikçi ürünlerinden olan anne yanı beşiğin temel özelliği, uyku esnasında gelişebilecek riskleri ortadan kaldırmasıdır. Bebek bakımını kolaylaştıran diğer avantajları ise şu şekilde özetlenebilir:

 
  • Anne yanı beşik tek tarafı açık veya kapalı olarak kullanılabilir. Bu özelliği sayesinde gece uyku esnasında ebeveyn yatağına bitişik hale getirilir ve annenin emzirme ihtiyacı sebebiyle bebeğe, yerinden kalkmadan ulaşmasını sağlar. Gün içinde ise ekstra güvenlik için açılan tarafı tekrar kapatılabilir.
  • Yüksekliği ayarlanabilir olduğundan kullanılan yatağın modeline ve tasarımına uygun şekilde konumlandırılabilir. 
  • Alt tarafında depo bölümü bulunduğundan, gece emzirme veya bez değiştirme gibi temel bakım ihtiyaçlarının en kısa sürede karşılanmasını sağlar.
  • Kompakt ve işlevsel tasarıma sahiptir, bu sayede hem kolay taşınır hem de yer kaplamadan depolanabilir. Nacalu anne beşiği gibi bazı modellerde, beşik özelliğinin yanı sıra sallanan beşik ve oyun alanı gibi ek işlevler de mevcuttur. Bu da tek bir üründen maksimum fayda sağlamaya yardımcıdır.
  • Çoğu modelin kenarları file malzemeyle kaplıdır, bu sayede bebeği rahatça görme artısı sunar.
  • Tekerlekler sabitlenebilir özellikli olduğundan kayma ve düşme gibi riskleri önler.
 

Anne yanı beşik, uyku aralarında size ihtiyacı olan bebeğinize zorlanmadan ulaşmanıza yardımcı olarak hanedeki herkesin yaşam kalitesini artıran bir üründür. Bu nedenle ihtiyaçlarınıza uygun bir beşik tercih etmek zamanı verimli kullanmanız açısından da avantajlıdır.

Anne Yanı Beşik Ne Zaman Kullanılmalı?

Anne yanı beşik, doğumun ilk haftalarından itibaren güvenle kullanılabilen bir üründür. Bu nedenle “Anne yanı beşikler ne kadar kullanılıyor” sorusuna yanıt verirken bebek ve ebeveyn konforunu göz önünde bulundurmak gerekir. Çünkü bebeğin uyku düzeninin tam oturmadığı doğum sonrası ilk evrede, özellikle annenin ekstra enerjiye ihtiyacı vardır. Anne yanı beşik ise tek tarafı açık şekilde yatağa bitiştirildiğinden, annenin bebeğe pratik şekilde ulaşmasına yardımcı olarak iş yükünü azaltır ve gece rahat rahat dinlenmesini sağlar. Ayrıca doğrudan ebeveyn yanında uyuma durumlarında görülen ani bebek ölümü riskini ortadan kaldırır. Sonuç olarak, hastane çıkışının hemen ardından anne yanı beşik kullanmaya başlamakta herhangi bir sorun yoktur.

Anne Yanı Beşik Ne Kadar Kullanılmalı?

Anne yanı beşikler, yenilikçi ve modern beşik modelleri olarak geçerler. Sahip olduğu faydalar sebebiyle ebeveynlerin yeni gözdesi olan bu ürünlerde, “Anne yanı beşikler ne zamana kadar kullanılır” sorusunu da yanıtlamak gerekir. Doğumun ilk haftalarında bile pratik ve sağlıklı bir kullanım sunan anne yanı beşik, ortalama 6 ay kullanılabilir. Ancak bebeğin ve ebeveynlerin ihtiyacına göre bu süre 12 aya kadar çıkarılabilir. İlk aylarda tek tarafı yatağa bitişik şekilde kullanılırken, bebekte istikrarlı uyku düzeninin oluşmasıyla birlikte ayrı bir yerde de konumlandırılabilir. Dolayısıyla gece uyanmalarının azaldığı ve nispeten düzenli hale geldiği dönemde, anne yanı beşiği yataktan ayırarak başka bir alana yerleştirilebilir, ardından bebeğin fiziksel gelişimine uygun yapıdaki daha geniş beşik modellerine geçiş yapabilirsiniz.

Anne Yanı Beşik Seçerken Nelere Dikkat Edilmelidir?

İlk aylarda bebeğin uyku sağlığını destekleyen ürünler kullanmak, gün içindeki mutluluğunu ve huzurunu olumlu yönde etkiler. Ayrıca erken yaşta son derece hassas olan bel, boyun ve sırt omurlarının sağlıklı gelişmesine de yardımcı olur. Bu nedenle anne yanı beşik seçerken birçok temel konuya dikkat edilmesi gerekir: 

 
  • Anne yanı beşik seçiminde dikkat edilmesi gereken faktörlerin başında ürün kalitesi ve konforu gelir. Nitekim kaliteli malzemelerden yapılan, yeterli omurga desteğini ve konforu sunan modeller, bebeğin çok daha kısa sürede uykuya dalarak dinlenmesine katkı sağlayacaktır.
  • Ürünün pratik kullanım sunması, kolay taşınması ve farklı gereksinimlere hızlı adapte olabilmesi gerekir. 
  • Tercih edilen üründe mutlaka yükseklik ayarı bulunmalıdır, aksi halde bebek bakımında elde edilmesi gereken temel avantajlar karşılanamayabilir.
  • Açılan tarafın güvenli şekilde kapanır olması, tekerleklerin kilitlenmesi ve ebeveyn yatağına sabit şekilde bağlanması, kullanım güvenliğini artıran önemli özelliklerdendir.
  • Altta depo alanı bulunan modeller bebek bakım eşyalarını kullanıma hazır şekilde saklama avantajı sunar.
 

Anne yanı beşik modelleri renk, tasarım ve işlev bakımından oldukça çeşitlidir. Nacalu anne beşiği gibi kimi modellerde yukarıdakilere ek olarak sallanır beşik ve oyun yatağı olarak kullanım özellikleri de mevcuttur. Bu tip ek işlevlerin varlığı da ürün seçimini etkileyen parametreler arasındadır ve bebeğin daha sağlıklı bir gelişim evresi geçirmesi adına dikkate alınabilir.

Anne Yanı Beşik Modelleri Nelerdir?

Güvenilir ve modern görünümü ile öne çıkan anne yanı beşik modelleri her ihtiyaca ve zevke uygun şekilde üretilir. Ürün seçerken taşınabilirlik, yıkanabilirlik veya işlevsellik gibi özellikleri kendi kullanım gereksinimlerinize göre belirleyebilirsiniz. Pek çoğu benzer tasarıma sahip olan bu beşitlerde yuvarlanarak düşme riski ortadan kalkar. Karavan Kids güvencesiyle gelen Nacalu anne yanı beşik ürünü ise ince düşünülmüş tasarım detayları ve şık görünümü ile bebek konforunu mümkün olan en iyi şekilde karşılar. 3 farklı fonksiyonu sayesinde uyku güvenliğini artırırken, gün içinde eğlenceli bir oyun alanına dönüşür ve bebeğiniz biraz büyüdüğünde yatak beşik olarak kullanılabilir. 

 

Kendi özel taşıma çantası ve katlanabilir özelliği sayesinde bir yerden bir yere kolayca taşıyacağınız bu yenilikçi beşik modeline, cibinlik ve deluxe şilte gibi ek detayları ile birlikte Karavan Kids adresi üzerinden hemen ulaşabilirsiniz.


 
Etiketler: anne bebek
Aralık 21, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR