Baby Shower Partisine Giderken Ne Hediye Alınır?

Baby Shower Partisine Giderken Ne Hediye Alınır?

Son dönemde ebeveynler arasında popülerleşen baby shower partileri, yeni doğacak bebeğin mutluluğunu paylaşmak ve anne adayına destek olmak için düzenlenen sevimli etkinliklerden biridir. Genel olarak kadınların katıldığı bu partilerde, anne adayına güzel bir hediye sunmak ve ona hem duygusal hem de pratik anlamda destek olmak fazlasıyla önemlidir. Peki baby shower nedir ve baby shower ne hediye alınır?

Baby Shower Ne Demek?

Baby shower, özellikle yurt dışında anne adaylarının doğum öncesi yakın arkadaşlarından destek görmesi için düzenlenen bir etkinliktir. Genellikle doğumdan birkaç hafta önce yapılan baby shower partisi, anne adayının arkadaşları tarafından organize edilir ve bebeğin cinsiyetine uygun bir temada hazırlanır. Bu etkinlikte hediyeler dağıtılır, parti atıştırmalıkları tüketilir ve yaklaşan doğum keyifli şekilde kutlanır. Genellikle etkinlik esnasında yaşça büyük akrabalar veya daha önce doğum yapmış tanıdıklar, anneyi kendi tecrübelerinden bahsederek doğuma hazırlarlar. Alınan hediyeler ise birlikte açılır ve annenin neyi nasıl kullanacağı bilgilendirici şekilde anlatılır. Genel olarak rengarenk bir etkinlik olan baby shower partisinde doğum heyecanı kutlanır, hoş sohbetler yapılır ve annenin rahatlaması sağlanır.

Bununla birlikte, baby shower cinsiyet odaklı bir parti olmamasına rağmen çoğu zaman cinsiyet partisiyle karıştırılabilir. Bu nedenle bu etkinliklerden birine katılmadan önce “cinsiyet partisine ne hediye alınır?” sorusunun araştırılması normaldir. Ancak baby shower partisindeki temel hedefin, anne adayının doğum ve ebeveynlik sürecini kolaylaştıracak hediyeler seçmek olduğu unutulmamalıdır.

Baby Shower ve Cinsiyet Partisi Arasındaki Fark

Son yıllarda baby shower ile birlikte popülerleşen etkinliklerden olan cinsiyet partisi, kimi zaman davetliler için kafa karıştırıcı bir hal alabilir. Her iki etkinliğin de birbiriyle benzerlik göstermesi nedeniyle özellikle hediye alımı ve parti organizasyonu gibi konular fazlasıyla güç hale gelebilir. Bu nedenle “cinsiyet partisine giderken hediye alınır mı?” gibi soruları yanıtlamakta da fayda var…

Cinsiyet partisi, her ne kadar baby shower ile karıştırılıyor olsa da aslında bambaşka bir konsepte sahiptir. Bu parti baby shower’ın aksine, yaklaşan doğuma odaklanmaz. Bunun yerine bebeğin cinsiyetini öğrenmeye yönelik bir organizasyondur. Genellikle anne baba adayı tarafından düzenlenen cinsiyet partisine büyük ölçüde yakın çevre tanıdıklar davet edilir. Davetliler, kendi arasında bebeğin cinsiyetini tahmin etmeye yönelik eğlenceli oyunlar oynarlar ve heyecanla cinsiyetin açıklanmasını beklerler. Bunun için balon patlatma gibi parti oyunları oynanabilir ve gün sonunda bebeğin cinsiyeti büyük coşkuyla kutlanır.

Cinsiyet partisini, baby shower partisinden ayıran en önemli özellik ise parti organizasyon sürecidir. Bu partiler, genellikle hamileliğin orta evresinde düzenlenir ve pembe veya mavi gibi baskın bir temaya sahip olmaz. Bunun yerine her iki cinsiyete de uyan, bebeklere özel dekorasyon ürünlerinden ve diğer parti malzemelerinden faydalanılır. Bu nedenle cinsiyet partisine giderken götürülecek hediyelerde de belirli bir renk temasının olmaması önemlidir. Ancak kimi zaman, anne baba adaylarından biri bebeğin cinsiyetini öğrenerek davetlilere önceden bildirir. Bu durumda parti sadece ebeveynlerden birinin cinsiyet öğrenimini kutlamak için düzenlenir ve alınan hediyeler de bebeğin cinsiyetiyle uyumlu olur.

Baby Shower için Alınacak En İyi Hediyeler

Cinsiyet partisinden farklı olarak, doğrudan anne adayını desteklemek için düzenlenen baby shower partisi, annenin genel motivasyonunu artırarak doğuma hazır hissetmesine yardımcı olur. Baby shower partilerinde anne adayları, yakın arkadaşlarından ve kadın tanıdıklarından bebek bakımına dair önemli nasihatler almak, başkalarının tecrübelerinden faydalanmak ister. Bu tecrübeleri çok daha kalıcı hale getirmek için yapılabilecek en iyi şey annenin işine yarayacak hediyeler almaktır. Seçimin neredeyse sonsuz olduğu baby shower etkinliklerinde önemli olan annenin gerçekten kullanacağı ve hayatını kolaylaştıran bir hediye bulmaktır. Dolayısıyla hediye seçim aşamasında doğru adresleri tercih etmek ve ihtiyaca hitap eden farklı parçaları bulmak, her zaman karşı tarafa kendini daha özel hissettirecektir.

Bu aşamada zorlanıyorsanız işte katıldığınız etkinlikte farkınızı gösterecek en güzel baby shower hediyeleri:

Elbette bir partiye giderken, yukarıdakilerden farklı bir hediye almanız da mümkün. Örneğin; bebeğin ileride daha kolay yemek yemesi için Karavan Kids adresindeki eğlenceli mama sandalyesi, bebek bakım ürünleri, eğitici bebek oyuncakları veya eğitici bebek oyuncakları arasından seçim yaparak anne adaylarına sıradışı hediyeler verebilirsiniz. Dilerseniz bu sevimli hediyelerin yanına, doğrudan anne için hazırlanmış bir spa kartı ekleyerek anneye rahatlatıcı bir gün hediye etmeyi de tercih edebilirsiniz.

Baby Shower Partisi Hazırlama

Hamilelik sürecinde düzenlenen cinsiyet partileri ve baby shower etkinlikleri, tanıdıkların birbirine destek olarak keyifli vakit geçirdiği renkli organizasyonlardır. Dolayısıyla sevdiklerinizin modunu yükseltecek etkinlikler planlarken, baby shower ya da cinsiyet partisi hediyesi alarak güne uygun seçimler yapmanız gerekir. Ayrıca parti planına ve kullanılacak ürünlerin temasına da odaklanmanız gerekir. Örneğin; eğer baby shower düzenliyorsanız, bebeğin cinsiyetine uygun renkte cupcake, pasta, masa kartlığı, anne kuşağı, parti bardağı, konfeti veya balon gibi süsleri kullanarak ortamı bir anda yeni bebek sevinciyle doldurabilirsiniz.

Bu tür süsleri nereden alacağınızı bilmiyorsanız, Karavan Kids’in baby shower temalı parti ürünlerine göz atabilir, sevdikleriniz için düzenlenen etkinliğe hediye seçerken de yine aynı sayfadan faydalanabilirsiniz. Karavan Kids’in günün anlamına uygun, rengarenk ve kullanışlı hediyeleri arasından bir tercih yaparak anne adaylarına unutulmaz anlar yaşatabilirsiniz.

Etiketler: parti
Temmuz 10, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR