Dış Mekan Partileri İçin Oyun Fikirleri

Dış Mekan Partileri İçin Oyun Fikirleri

Dış mekan partilerinin hepimizi heyecanlandırdığını çok iyi biliyoruz.

 

Detayların ön planda olduğu; pasta, masa düzeni ve hediye ritüellerinden oluşan parti fikirlerinin yanı sıra sizleri ve özellikle de çocukları heyecanlandıracak farklı açık hava oyun fikirleriyle partinizi daha da renkli ve eğlenceli bir hale getirmeye hazır mısınız?

 

“Evet!” dediğinizi duyar gibiyiz..

 

 

 

 

Yaratıcılığı desteklerken aynı zamanda da eğlencenin zirveye taşınacağı farklı oyun fikirleri ile alışılageldik partilerin dışına çıkmak mümkün!

 

Dış mekanların sağladığı özgürlük sayesinde yüksek sesli oyunlar oynanabileceği gibi izci ruhumuzu keşfetmek için de çeşitli imkanlar bulabiliriz.

 

Gelin dış mekan partilerinde oynanabilecek 3 farklı açık hava oyununu birlikte keşfedelim:

 

 

1. Sığınak İnşa Etmek

 

 

 

Bu etkinlik yalnızca sığınak oluşturma etkinliği değildir. Gözlemlediğinizde ya da hayal ettiğinizde fark edeceksiniz ki aslında bu; çocukların kendi dünyalarını yarattığı bir aktivitedir. Doğadan bulacağınız uzun dallar ile sığınağımızın iskeletini oluştururken, üzerine atacağımız bir kumaş parçası ile özel bir alana dönüştürebiliriz.

 

Tüm bu aşamalarda çocuklara yardım eden ebeveynlerin de çocuklarıyla oldukça keyifli zaman geçireceğinden eminiz.

 

Çadırın içine konulacak malzemelerin doğadan ilham alınarak bir araya getirilmesi ile paylaşılacak birçok hikaye ortaya çıkacaktır.

 

Teddy Keen’in The Lost Book of Adventure kitabından aldığımız yukarıdaki sayfa size sığınak çadırınızı oluştururken yardımcı olacaktır. Kontrol listesi sayesinde tüm malzemeleri yanınıza aldığınızdan emin olun!

 

 

 

 

2. Doğada Hayatta Kalma Oyunu

 

 

 

 

İzciliğe karşı ilginin doğuşuna tanıklık ederken aynı zamanda var olan ilgiyi daha da derinleştirmeye hazır mısınız?

 

“Hayatta Kalma Kiti Nasıl Hazırlanır?” sorusunun cevabını bulacağımız ve bu malzemelerin ne işe yaradığı üzerine beyin fırtınaları yapabileceğimiz bu etkinlik tam size göre. Dilerseniz Tedd Keen’in The Lost Book of Adventure kitabından aldığımız yukarıdaki sayfadan yararlanarak ve malzemeleri bir araya getirerek bu kiti hazırlayabilirsiniz. Ya da bu listedeki malzemeler üzerine konuşma ortamı yaratarak çocukların aktif bir şekilde katılacağı paylaşım alanı oluşturabilirsiniz.

 

Neyin, ne işe yaradığını ilk olarak çocuklara sorup onların fikirlerini dinlemek çocukların hoşuna giderken sizin için de şaşırtıcı cevaplar farklı açılardan düşünmenize yol açacaktır.

 

3. Eşini Bul!

 

 

 

 

Bu oyun, diğer iki açık hava oyununda da olduğu gibi hem çocukların hem de ebeveynlerin birlikte oynayabileceği eğlencesi bol bir aktivite olacaktır. Hazırlığı ise hızlı ve kolaydır. Ancak oyun için dört kişiden fazla iseniz harika kahkahaların yankılanması kaçınılmaz :)

 

Oyunun amacı basit: Hayvan sesleri çıkararak hayvan ikizinizi bulmak!

 

Daha detaylı anlatacak olursak; birkaç heyecan verici hayvanı çift olacak şekilde kağıt parçalarına çizin veya yazın. Yani 14 oyuncu varsa 7 çift hayvan olmalıdır. Her oyuncu, hangi hayvan ile eşleşeceğini öğrenmek için kağıtların arasından birisini seçer. Bu sırada bir sessizlik oluşur ve hiç kimse ne çektiğini birbirine söylemez. Hazır olunduğunda, herkesin gözleri bağlanır ve oyun başlar. Oyuncular artık ikizlerini bulmak için seçtikleri hayvanın seslerini çıkarır ve birbirlerini bulmaya çalışırlar.

 

Bizden söylemesi bu oyunda sesler fazla, kahkahalar bol, dikkatler yüksektir. İyi eğlenceler!

 

DIŞ MEKAN PARTİ FİKİRLERİNE UYGUN ÜRÜNLER

  1. Quiz Cards Animal Quiz
  2. Eğer Bugün Ormana Gidersen
  3. My First Word Book About Nature
  4. Uğurböceği Sırt Çantası
  5. Arı Sırt Çantası

 

Etiketler: Parti
Şubat 10, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR