İçimizi Açan Meri Meri Nathalie Lété Koleksiyonu’nun Tasarımcısı ile Röportaj

İçimizi Açan Meri Meri Nathalie Lété Koleksiyonu’nun Tasarımcısı ile Röportaj

 

Çok sevilen Meri Meri markasının kurucusu ve sanat yönetmeni olan Meredithe Stuart Smith, tasarımcı Nathalie Lété’nin çalışmalarını yıllardır takip ederken aynı zamanda canlı ve eğlenceli bu içeriklerin piyasada eşsiz bir konuma sahip olduğunu vurgulamaktadır. Lété’nin çalışmalarındaki karakterler ile her şeyi her açıdan yorumlanmaya açık hale getirdiğini düşünen Smith; Nathalie Lété’nin Paris’teki büyülü atölyesini ziyaret ettikten sonra Lété’nin gözünden bir parti koleksiyonunun tüm dünyayı canlandırabileceğini düşünüp Meri Meri ile iş birliği yapma fikrinin ortaya çıkmasına yardımcı olmuştur.

 

Meri Meri ekibinin Gucci ile işbirliği yapan Nathalie Lété’ye bir sanatçı olarak hayatını, ona nelerin ilham verdiğini, en sevdiği eserlerini ve sanatçı olmak isteyen çocuklara ne gibi tavsiyelerde bulunabileceğini hakkındaki röportajını sizlerle de paylaşmak istedik. İlham kaynağı olabilecek tüm cevaplar yazının devamında! 

 

 

 

 

 

  •     Bir sanatçı olarak '”başardığınızı” ilk ne zaman fark ettiniz ve bu iş neydi?

"Biliyor musun, gerçekten böyle bir duyguyu hiç yaşamadım ve kendimden hep şüphe duyarım. Sadece yapmayı sevdiğim şeyi yapmak, paramı bununla kazanmak ve kazandığım parayla hayallerimi gerçekleştirmek arasında iyi bir denge kurmaya çalışıyorum. Amacım sanatçı olmak değil, mutlu olmak” diyor. Mutluluğunu gerçekten çalışmalarında gösterdiğini düşünüyoruz!

"Sanırım gerçekten mutlu olduğum an, 5 yıl önce Fransa'nın kuzeyindeki Roubaix'deki Musée de la Piscine'de ilk büyük sergimi açtığım zamandı. Son 20 yılda yaptığım çalışmaları gösterdim. Benim hayatımın özeti gibiydi.’’

 

  • Kariyerinizde yaptığınız çıkarımlar nelerdir?

 

"Sezgilerinin peşinden koşmak. Küçük projeler yapmak da büyük projeler yapmak da ilginç. Bazen küçük projeler büyük projeler getirir! En önemlisi bir projeyi kabul etmek için iyi bir nedene sahip olmaktır." Sebepler gerçekten hayatınızın şu anına bağlıdır. Acil olarak paraya ihtiyacınız olduğu için, seyahat etmek istediğiniz için, kişi gerçekten iyi olduğu için, ilham aldığınız için veya kabul ettiğinizde iyi bir ruh halinde olduğunuz için olabilir!

 

 

 

 

  • En gurur duyduğunuz kariyer başarınız nedir?

 

 

 

 

"Beni daha çok özel başarılar mutlu ediyor. Çocuklarım ve kocamla güzel bir ilişki kurmuş olmak. Kızım asistanım, oğlum da bir sanat okulunda okuyor ve sanat anlayışı kocamınkine çok yakın. Ayrıca, müşterilerim ve hayranlarımla uzun süreli ilişkiler sürdürmekten de gurur duyuyorum."

 

 

 

 

 

  • Çalışmalarınızın ana teması çiçekler ve hayvanlar. Nedeni var mı?
  • "Çok yalnız bir gençtim, doğada yürümek ve hayal kurmak benim için önemliydi. İnsanlarla ilişkiler benim için kolay olmadı, hayvanlarla ya da oyuncak koleksiyonumla irtibatta olmayı daha çok severdim. Benim için anlaşıldığımı hissettiğim dünya buydu. Her neyse, şimdi birkaç çok iyi arkadaşım olsa bile, yine de hayvanları ve doğayı tercih ederim."

 

 

 

 

 

  • Meri Meri ile yaptığınız iş birliğinin sizi en çok mutlu eden yanı neydi?

"Koleksiyonu gördüğümde daha iyisini yapamayacağımı düşündüm! Her şey mükemmel. Altın çerçeveler, tabakların şekli ve romantik peçetelerle… Tüm detaylar çok güzel!"

 

 

 

 

 

 

  • Sanatçı olmak isteyen bir çocuğa verebileceğiniz en iyi tavsiye nedir?

 

 

 

“Seni ne mutlu eder?” diye düşün ve hayatının yolunu bulmaya çabala."

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Etiketler: Meri Meri
Şubat 24, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR