Kitapları Seviyoruz!

Kitapları Seviyoruz!

Anne karnından hayatımızın sonuna kadar öğreneceğimiz sonsuz bilgi vardır. Bu bilginin kaynağı olan kitapların varlığını göz ardı etmemiz imkansızdır.

Çocukların hatta yetişkinlerin de ilgisini çekebilecek, bazılarının ilk kitabı olabilecekken bazılarının ise yoğun hislerinin açığa çıkmasını sağlayacak dört kitap önerisine hazır mısınız?

 

İlginizi Çekebilecek 4 Kitap Tavsiyesi

 

 

1.ELMER

 

 

 

Nesilden nesile aktarılmak üzere yazılmış bazı kitaplar vardır. Bizce Elmer da bu listenin içerisinde yer almaktadır. Patchwork renkli Elmer, sürüdeki diğer fillerin alışık olduğumuz gri renginden farklı olarak sarı, siyah, turuncu, pembe, mor ve daha fazla renk içeren yamalardan oluşan rengarenk bir vücuda sahiptir. Elmer’ın kişiliği de dış görünüşü kadar eğlenceli ve iyimserdir. Şaka yapmayı çok seven Elmer, bir zaman sonra yamalı fil olmaktan bıkarak gri rengine bürünür. Bu sırada da farklı olmanın onun için ne kadar güzel bir hediye olabileceğinin farkına vararak kendini keşfe çıkar. Ayrıca Elmer’ın şarkısını söyleyerek Elmer’ın maceralarını keşfetmeyi eğlenceli hale getirebilirsiniz!

 

 

 

 

 

 

2.DEĞİRMENLER VADİSİ

 

 

 

 

 

 

 

Değirmenler Vadisi’nde birbirine benzeyen bireyler istedikleri duyguları yaşayarak hayaller kurabiliyorlarmış. Bu düş yolculukları her şeyi mükemmel şekilde yapan makineler gelene kadar sürmüş. Makinelerden önce hem düş kuran hem de bu düşleri gerçekleştirmeye çalışan bu bireyler artık öylesine tembelleşmişler ki düşü gerçekleştirmekten daha da kötüsü hayal dahi kuramaz olmuşlar. Bu tehlikeli durumdan nasıl kurtulacaklarını ve yeniden hayal kurmanın ne kadar büyük bir armağan olduğunun farkına varacakları serüvene katılmaya hazır mısınız?

Türk Pedagoji Derneği’nin oluşturduğu ‘‘Okunması Gereken 10 Çocuk Kitabı’’ listesinde yer alan Değirmenler Vadisi minik okurlarını bekliyor.

 

 

 

 

 

 

 

 

  1. THE VERY HUNGRY CATTERPILLAR

 

 

 

 

 

 

 

Tırtılın doğumundan göz alıcı bir kelebeğe dönüşündeki sürece kadar birçok kavramı öğreten bu kitap “Sıcacık bi’ Pazar günü..” betimlemesi ile başlamaktadır. Aç tırtılın yiyecek aramak için çıktığı bu yolda karşılaşacağı sayılar, renkler, meyveler, günler çocukların kavram dağarcığını geliştirirken; sağlıklı beslenme, doğa ve canlıların gelişme ve olgunlaşma süreçleri hakkında düşünmelerini sağlayacaktır. Her gün geliştiğimiz ve dönüştüğümüz gerçeğini Aç Tırtılın Hikayesi ile bağdaştıracak; iç ısıtan ve renkli çizimleri ile bu öğrenme sürecini eğlenceli hale getirecektir.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  1. PEPPA PIG - PEPPA'S HOLIDAY POST

 

 

 

 

 

 

 

Granny ve Grandpa Pig’in tatillerini nerede yaptıklarını öğrenmeye çalışan Peppa’nın merakı bu meseleyi oldukça gizemli hale getirecektir. Peppa’ya eşlik eden kardeşi George’un da olduğu bu özel kitapta, renkli çizimler ve eğlenceli kelimelerle minik okurları dünya çapında çok özel bir yolculuğa çıkaracaktır. Metni okudukça ipuçlarını bulacak, ipuçları sayesinde kitabın sonuna doğru Peppa ile birlikte belki de Peppa’dan biraz daha erken bu gizemi çözeceksiniz. Etkileşimli bir hikaye olan Peppa Pig kitap okumaya farklı bir katman ekleyerek oldukça farklı bir deneyim yaşamanıza olanak sunacaktır. Granny ve Grandpa Pig’in denizaşırı muhteşem bir tatil yaptıklarını bizden duymuş olsanız da tatilin detayları sizleri bekliyor.

 

 

 

 

Etiketler: Kitap
Mart 08, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR