Magna-Tiles Oyuncakları Özgüveni Nasıl Etkiler?

Magna-Tiles Oyuncakları Özgüveni Nasıl Etkiler?

 

Küçük bireylerin hızlı gelişiminde oyunların etkisi yadsınamaz bir gerçektir. Oyunlar, çocukların doğal olarak güdülendiği, kendiliğinden gelişen, en zevkli ve öğretici uğraşısıdır. Gelişim sürecini doğrudan etkileyen oyunlar; hayal gücü, kullanılan oyuncakların kalitesi ve özgüven ile yakından ilişkilidir. Bu haftanın yazısında, Magna- Tiles oyuncaklarının özgüvenini nasıl etkilediğinden bahsedeceğiz:

 

 

Hayal gücünü kullanarak farklı oyunlar tasarlamak, çocukların özgüven gelişiminde önemli bir yöntemdir. Tasarlanan eğlenceli oyunlar, çocukların kendi yeteneğiyle tanışmasını sağlamaktadır. Oyunlar, bu gelişim alanlarının fark edilmesi ve güven kazanılması için anahtar rol üstlenmektedir. Çocukların tasarladıkları farklı oyunlar; problem çözme, mantık yürütme, plan yapma, düşünme becerileri gibi gelişim alanlarının olumlu yönde geliştirmesini sağlamaktadır.

 

 

 

Magna- Tiles oyuncaklarındaki manyetik bloklar, çocukların hayal gücünü kullanarak yeni tasarımlar yapmasına şans tanımaktadır. Yeni tasarımlar yapan her çocuk, elde ettiği tasarım sonucuyla birlikte kendine olan güvenini geliştirmektedir. Yapılan tasarım istenilen bir şekilde sonuçlanmasa bile gelişim için motivasyon kaynağı olmaktadır. Çünkü yapılan tasarım dağıtılarak tekrar yapılabilmesi mümkündür. Magna- Tiles oyuncakları farklı tasarımlar için sürekli deneme yapmaya olanak sağlamaktadır.

 

 

 

Magna- Tiles, oyunların kalitesini arttıran ve çocukların hayal gücünü kullanmasına izin veren niteliklere sahiptir. Çocuklar, manyetik blokları; istifleme, inşa etme, sayma, eşleştirme, puzzle yapma gibi birçok farklı amaçla kullanabilmektedir. Bir oyuncağı farklı amaçlarla kullanma becerisi ebeveynler tarafından desteklendiğinde, çocuk için başarıdır. Başarı ise, özgüven gelişimiyle doğrudan ilişkili bir kavramdır.

 

  

Hayali kurulan yapıyı somut bir tasarım olarak görmek, özgüveni geliştiren bir başka etkendir. Örneğin; beşgen bir binayı gerçek hayatta çoğunlukla görmeyiz ama kendi binasını beşgen hayal eden bir çocuk, hayalindeki binayı Magna- Tiles’ın manyetik bloglarıyla tasarlayabilmektedir. Benzerini gerçek hayatta görmediği ve hayalindeki o binayı yapabilen minik tasarımcılar, elde ettiği sonuç ile tatmin duygusu yaşamaktadır. Yaşanan bu duygu, “ben yapabildim!” cümlesini beraberinde getirmektedir. Sonuç ise; problem çözebilen, yaratıcı ve kendisine güvenen oyun tasarımcısı olmaktır.

 

Yapabildiklerinin farkında, özgüvenli ve hayal gücü gelişmiş yeni nesiller için sizler de Magna-Tiles oyuncaklarını tercih edin!

 



 
Etiketler: oyuncak, gelişim, özgüven, akıl ve zeka oyunları
Ocak 21, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR