Mama Sandalyesi Nedir? Doğru Mama Sandalyesi Nasıl Seçilir?

Mama Sandalyeleri

Her ürün bebekler için özel olarak tasarlanır. Çünkü çok daha hassas bir vücuda sahiptirler ve ihtiyaçları herkesten farklıdır. Giyim ürünlerinden oyuncaklara, bakım ürünlerinden beslenme ekipmanlarına kadar her şeyin özenle seçilmesi gerekir. İşte mama sandalyesi de özenle seçilmesi gereken ürünlerden biridir. Peki mama sandalyesi nedir ve mama sandalyesi kullanımı hangi ayda başlar?

Mama Sandalyesi Nedir?

Küçük çocuklar ve bebekler için tasarlanmış olan mama sandalyesi hem çocukların rahat bir şekilde yemek yemesini hem de anne ve babaların çocuklarına rahat bir şekilde yemek yedirmesini sağlar. Mama sandalyeleri normal sandalyelere göre daha yüksektir ve çocukların güvende kalmasını sağlamak amacıyla bir kemeri bulunur. Mama sandalyesi hem çocukların yemek yemeyi öğrenmesi hem de aileleri ile birlikte yemek yeme deneyimini yaşamaları açısından faydalıdır.

Mama Sandalyesinin Önemi Nedir?

Çocukların hem aile ile birlikte hem de güvenli bir şekilde yemek yemelerini sağlamak için mama sandalyesi kullanmak gerekir. Mama sandalyesi kullanımının önemi ve ailelere ya da çocuklara sağlandığı avantajlar ise şunlardır:

  • Sağlam bir güvenlik kemeri bulunduğu için çocukların kayma ya da düşme riskleri ortadan kalkar.
  • Mama sandalyeleri ergonomik olarak tasarlanmıştır ve bu sayede çocukların doğru duruş pozisyonunda olmasını sağlar. Bu da çiğneme ve yutma becerilerinin gelişmesine katkı sağlar.
  • Çocuklar herhangi bir bağımlılık olmadan, kendi kendilerine yemek yemeyi öğrenir ve kendilerini özgür hisseder. Ayrıca aileleri ile birlikte yemek yemenin deneyimini de yaşamış olurlar. Böylece masada yemek ile ilgili yeni kelimeler öğrenir ve sosyal becerilerini geliştirebilirler.
  • Mama sandalyeleri kolay temizlenebilir malzemelere sahiptir. Dolayısıyla yemekten sonra temizlenmesi son derece kolaydır. Çıkarılabilir tepsiler ve yıkanabilir kılıflar sayesinde hijyeni doğru şekilde sağlayabilirsiniz.

Farklı modellere sahip mama sandalyesi ürünleri ile karşılaşma ihtimaliniz olduğundan, öncelikle ihtiyaçlarınızı belirlemeniz ve seçimi da buna göre yapmanız gerekir.

Mama Sandalyesi Hangi Ayda Kullanılır?

6 ila 12 ay arası bebeklerin ek gıdalara geçtikleri dönemdir ve bu dönemde mama sandalyesi kullanımı başlayabilir. Mama sandalyelerinin yükseklik ayarı yapılabildiğinden, çocuklar büyüdükçe aynı mama sandalyesi kullanılmaya devam edebilir. Bebekler 4. aydan sonra mama sandalyesine oturabiliyor olsa da, genellikle anne ve babanın desteğine ihtiyaç duyarlar. Oysa 6. aydan sonra herhangi bir destek olmaksızın sofrada mama sandalyesi ile birlikte bulunabilirler.

Bebekler Hangi Ayda Mama Sandalyesine Oturur?

Bazı bebekler için daha erken ya da daha geç olabilse de, ortalama olarak 6. ay çocukların mama sandalyesine geçişi için idealdir. Bu aslında biraz da bebeklerin oturma becerilerine ve fiziksel yeteneklerine bağlıdır. Bebeğinizi mama sandalyesine oturtmadan önce baş ve boyun kontrolünün güçlenmiş olduğundan emin olmanız gerekir. Tüm bunlara ek olarak mama sandalyesi kullanmaya başladığınız ilk aylarda bebeğinizi mama sandalyesi üzerinde gözetimsiz bırakmak son derece sakıncalıdır. Bu yüzden onu mama sandalyesi üzerinde yalnızca bırakmadan önce, mama sandalyesinde rahat ve güvenli bir şekilde oturmayı öğrendiğini anlamanız gerek!

Mama Sandalyesi Modelleri Nelerdir?

Piyasada farklı markaların ürettiği farklı mama sandalyesi modelleri ile karşılaşmak mümkün. Bu yüzden seçim sırasında bazı kriterleri göz önünde bulundurmanız önemli. Nitekim bebekler için doğru mama sandalyesi seçimi şu kriterler üzerinden olmalı:

  • Kemerlerin kolay ayarlanabilir olması ve güvenilir bir kilit mekanizmasına sahip olması gerekir.
  • Sağlam ve stabil olmalıdır. Geniş tabanlı ve kaymaz ayaklara sahip olması, devrilme ya da kayma riskini minimize eder.
  • Çocuk gelişimini sürdürdükçe mama sandalyesinin kullanımına devam etmek için yükseklik ayarı bulunmalıdır.
  • Kılıf ve tepsisinin çıkarılabilir olması ve kolay temizlenebilir olması gerekir.
  • Çocuğun rahat etmesini sağlayacak kadar konforlu olmalıdır.
  • Taşınabilir ve katlanabilir modelleri tercih etmek seyahatlerinizi kolaylaştırır.
  • Seçtiğiniz mama sandalyesinin uzun yıllar kullanılabilmesi için kaliteli ve dayanıklı malzemelerden üretilmesi, güvenilir bir markaya sahip olması gerekir.

Tüm bu kriterlerin göz önünde bulundurulması ve doğru mama sandalyesi kullanımı ile seçmiş olduğunuz ürünü uzun ömürlü olarak kullanabilirsiniz.

Mama Sandalyesinin Yanında Alınabilecek Tamamlayıcı Ürünler Nelerdir?

Mama sandalyesi her ne kadar çocukların ilgisini çekebilecek tasarımlara sahip olsa da, farklı mama sandalyesi minderleri ya da kılıfları satın almanız mümkün. Böylelikle bir kılıf kirlendiğinde yıkanmasını beklemeniz gerekmez. Ayrıca mama sandalyesi üzerinde yerleştirilebilen oyuncaklar ile yemek yeme deneyimini bebekler ile çok daha eğlenceli bir hale getirebilirsiniz. Çıkarılabilir tepsilerin yedeklerini alabilir, anlık değişim gereken anlarda zor durumda kalmazsınız.

Siz de mama sandalyesi modelleri ve mama sandalyesi tamamlayıcı ürünlerini incelemek için Karavan Kids’i tercih edebilirsiniz.
Etiketler: mama sandalyesi
Mayıs 30, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR