RENKLERLE GÜVEN DUYGUSUNU ÖĞRENMEK

RENKLERLE GÜVEN DUYGUSUNU ÖĞRENMEK

Meri Meri’nin ürün yelpazesinden de anlaşılabileceği gibi parlak, pastel ya da her ikisinin karışımı olan renkleri çok seviyoruz! Bu tutkuyu paylaşmak ve aynı keyfi yaşayabilmeniz için boyamalı poster (link gelecek) serisinden tüm ürünler www.karavankids.com ve Levent mağazamızda sizleri bekliyor !

 

 

Boyamalı posterler sayesinde renklendirmenin eğlenceden çok daha fazlası olduğuna tanık olacaksınız!

 

 

Boyama yapmanın motor becerilerini geliştirmeye, yaratıcılığı teşvik etmeye, el yazısı gelişimine katkıda bulunmaya, renk farkındalığı oluşturmaya, el-göz koordinasyonunu geliştirmeye, konsantrasyonu, güveni ve özgüveni artırmaya aynı zamanda stresi azaltmaya yardımcı olduğunu biliyor muydunuz?

 

 

 

 

 

 

Renklerle Güven Duygusunu Öğrenmek ve Pekiştirmek için 7 Öneri!

 

 

 

1.Tasarım Seçimlerini Çocuğunuzun İlgi Alanlarını Göz Önünde Bulundurarak Yapabilirsiniz

 

 

Sevdikleri şeylerle ilgili renklendirme yapmak çocukların ilgisini daha çok çekerken boyama yapmaları için heyecanlanmalarına yardımcı olacaktır. Metalik tonlarla hazırlanan boyama posterlerimizden Uzay, Dinozor, Orman, Unicorn, Kelebek ve Deniz Kızı temalarından çocuğunuzun ilgisini çekebilecek temaya siz karar verin!

 

 

 

 

 

2. Kalem Tutuşunda Örnek Olabilirsiniz

Kalem tutuşu boyama yaparken büyük bir etkiye sahiptir. Tutuşun kontrolünü sağlamayı öğretmek rahat hissetmelerine yardımcı olurken kas hafızasının gelişimini de destekleyecektir. Bu da daha cesur boyama yapmalarına yardımcı olacaktır. Küçük detaylarda kalemi daha dik tutması tavsiye ederken büyük sayfaların renklendirilmesinde ise kalemin eğik tutulmasını söyleyebilirsiniz.

 

 

 

 

3. Çizgilerin İçinde Kalabilirsiniz

 

 

Küçük bireyler için çizgilerin içini boyamak gerçek bir meydan okuma olabilir! Onlara yardım etmenin etkili bir yolu olan sınırların vurgulanması, kendilerini güvende hissetmelerini sağlayacaktır. Elinizi onlarınkinin üzerine koyduğunuz ve kalemi doğru yönde hareket ettirmelerine ve doğru yerde durmalarına yardımcı olduğunuz bir "hand-over-hand" tekniği de uygulayabilirsiniz.

 

 

 

 

 

4. İyi Bir Boyama Kalemi Seti ile Hareket Özgürlüğü Sağlayabilirsiniz

 

 

Renkli keçeli kalemler ve jel kalemler boyama kariyerine başlamak için pek uygun değillerdir :)

1 yaş itibariyle yıkanabilirlik özelliğine sahip mum boya ve kuru boyaları tercih edebilirsiniz. Keçeli kalem ve jel kalemler ise 2 yaş itibariyle tavsiye edilmektedir.

 

Çok sert uygulandığında mürekkep akmasına veya renklerin birbirine karışmasına böylece bulanık tonların doğuşuna sebep olabilirler. Bu nedenlerden ötürü boyama setini seçerken uygulaması zor olmayan ve dikkat dağıtmayan kategorilerinden faydalanabilirsiniz. 

 

 

 

 

 

 

 

 

5. Sizi Yansıtan Eklemelerde Bulunabilirsiniz

 

 

Bireysellik vurgusu yapmak için kendi dokunuşlarını oluşturmaktan korkmamalarını söyleyebilirsiniz. Girdaplar, küçük çizgiler, noktalar ve hatta çizim üstüne bir çizim ekleyerek eserlerine harika dokunuşlar yapmalarına öncü olabilirsiniz.

 

 

6. Renk Paleti Oluşturabilirsiniz

 

 

Hepimiz yaratıcılıktan yana olsak da birlikte bir renk paleti seçmek görsel tatminlerini daha da arttırırken renk ve tonları hakkında bilgi sahibi olmalarına da yardımcı olur.  Örneğin; sonbahar veya yaz renkleri, soğuk tonlar veya sıcak tonlar, turuncu ve mavi gibi tamamlayıcı tonlar veya aynı rengin farklı tonları ile renk çarkları oluşturabilirsiniz. Renk paleti ilgili yardım için renk çarkından faydalanabilirsiniz. https://color.adobe.com/tr/create/color-wheel ]

 

 

7. Sanatçılardan İlham Alabilirsiniz

 

 

İmkanınız varsa bir sergi ziyaret edilebilir ya da çevrimiçi bir şekilde sanatçıların eserlerine göz gezdirebilirsiniz. Renk, doku ve gölgeleme kullanımlarını incelemek görsel hafızayı güçlendirerek uygulama aşamasında yeni fikirlerin doğuşuna yardımcı olacaktır. Vincent Van Gogh, Mark Rothko, Paul Gauguin, Piet Mondrian, Pablo Picasso, Wassily Kadinsky ve Henri Matisse incelenmesi gereken harika sanatçılardandır.

 

Doğadan ilham verici bir destek almak da iyi bir fikir! Çocuklarınızla dışarı çıkıp çiçeklere, bitkilere ve ağaçlara bakabilir ve “Hangi renkleri görüyorum ve ışık onları nasıl değiştiriyor?” gibi sorular sorabilirsiniz.

 

 

Bu öneriler sayesinde çocukların kendisine olan güvenleri artarken boya darbelerinden korkmalarını da engellenmiş olabiliriz. Basit birkaç teknik ile özgür ruhların eserlerine hayran kalmamak kaçınılmaz olacaktır!

 

 

 

 

 

 

 

 

Etiketler: Meri Meri
Mart 01, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR