Blog Başlık

  • Kasım 12, 2023

    Çocuk gelişiminde fiziksel bakım ihtiyaçlarını karşılamak ne kadar önemliyse sosyalleşmeyi sağlamak da aynı şekilde gereklidir. Çocuğun karakter oluşumu sırasında hayatına sonradan giren paylaşma yeteneği, başkalarına karşı saygılı ve hoşgörülü olmasına yardımcıdır. Ancak aynı zamanda bir çocuğa paylaşma duygusunu öğretmek ebeveynlerin en çok zorlandığı konular arasındadır. Özellikle tek yetişen veya yeterince sosyalleşmeyen çocuklar, paylaşmanın ne olduğunu bilmeden büyüyerek kıskanç ve bencil bireylere dönüşebilirler. O halde paylaşmak, paylaşmayı bilmeyen çocuğa nasıl öğretilir birlikte inceleyelim.

    çocuk
  • Kasım 12, 2023

    Kukla; el, parmak veya tellerle kontrol edilen genellikle kumaş, metal ve ahşap gibi materyallerden yapılan cansız hayvan veya insan şekilli karakterlerdir. Tarih boyunca çeşitli tiyatro oyunlarında ve gösterilerde yer alan kuklalar, çocuklara eğlenirken bir şeyler öğretmek için sıklıkla kullanılır. Günümüzde gösteri şeklinde olan kukla şovları büyük ilgi görse de evdeki oyun saatlerine dahil edilen kuklalar da aynı şekilde gelişime yardımcı olur. O halde kukla nedir ve faydaları nelerdir, yakından inceleyelim!

    oyuncak
  • Kasım 12, 2023

    Günümüzde pek çok birey hem sağlıklı hem de ekonomik yiyecekler tüketmeyi hayatının önemli bir kuralı haline getirmiş durumda. Çünkü hem gıda maliyetleri çok yüksek hem de gıda güvenliği konusunda ciddi soru işaretleri var. Bu yüzden insanlar yemeklerini evde hazırlamayı ve yanlarında taşıyarak gün içerisinde tüketmeyi tercih ediyor. Bu durum hem gıda masraflarının azalmasını hem de her zaman hijyenik ve sağlıklı ürünler tüketilmesini sağlıyor. Bu yüzden artık tıpkı su ve kahve termosları gibi yiyecek termosları da popüler hale gelmiş durumda. Peki yiyecek termosu kullanımı nasıl, hakkında neler bilmek gerekiyor?

    yiyecek termosu
  • Kasım 12, 2023

    Frizbi; plastik ve benzeri hafif malzemeden yapılan, böylece havada kolayca hareket eden bir oyuncaktır. Bulunduğu ilk günden beri her yaştan insanın ilgisini çeken, kimi zaman ise köpek eğitimlerinin bir parçası olan frizbi, çocuk gelişiminde de önemli bir yer kaplar. Çocuklar ile frizbi oynamanın açık havada geçirilen kaliteli vakitten ziyade fiziksel ve zihinsel birçok faydası bulunur. Peki frizbi nedir ve nasıl oynanır?

    oyuncak
  • Eylül 09, 2023

    Çocukların fiziksel ve zihinsel yeteneklerinin gelişmesi adına ebeveynlerin desteği belirleyicidir. 3 yaşındaki çocukların zeka gelişimi hızlı bir ilerleme kaydettiği için, ebeveynler tarafından bu zeka gelişiminin çeşitli oyun ve oyuncaklar ile desteklenmesi büyük önem taşır. Peki 3 yaşındaki çocuğun zeka gelişimi nasıl olur ve 3 yaş çocuğu eğitici oyuncaklar seçerken nelere dikkat edilmelidir?

    oyuncak
  • Eylül 09, 2023

    Oyuncakların çocukların eğlenceli vakit geçirmesinin yanı sıra fiziksel ve zihinsel gelişimlerinin desteklenmesi açısından da son derece önemlidir. Bu yüzde oyuncak seçiminin de bu önemli noktalar göz önünde bulundurularak yapılması gerekir. Peki 0-6 aylık çocuklar için oyuncak seçiminde dikkat edilmesi gereken unsurlar nelerdir ve 6 aylık olana kadarki dönemde hangi oyuncaklar tercih edilmelidir.

    oyuncak
  • Eylül 09, 2023

    Yenidoğan gelişiminde en heyecan verici durumlardan biri bebeğin eline ilk kez oyuncak alarak oyun oynamaya başladığı andır. Sağlıklı bir oyun rutininin oluşması bebeğin hem motor becerilerini geliştirmeye hem de etrafıyla iletişim kurmasına yardımcı olur. Bu nedenle oyuncak etkileşimini gelişimin düzenli bir parçası haline getirerek bebeğinizle daha hızlı bağ kurabilirsiniz. Peki bebekler ne zaman oyuncak tutar ve oyuncak seçimi neye göre yapılır?

    oyuncak
  • Eylül 09, 2023

    Bebeklerin sağlıklı gelişimi açısından uykunun önemli bir rolü bulunur. 0-12 ay arasındaki bebekler günde 14-16, hatta 16-18 saat boyunca uyuyabilirler. Bu süreçte elbette annelerini ya da babalarını yanında isterler. Fakat bebeklerin bir noktadan itibaren tek başlarına uykuya dalmayı öğrenmeleri gerekir. Bu da ancak bebeklerin güvenebilecekleri ve sevebilecekleri bir uyku arkadaşı ile mümkündür. Peki uyku arkadaşı nedir ve bebeklerin yalnız uykuya geçiş döneminde ne gibi avantajlar sağlar.

    uyku arkadaşı
  • Ağustos 09, 2023

    Son dönemde çocuklar için düzenlenen doğum günü partileri arasında; hemen her yaşa hitap eden ve birbirinden farklı kostümlerle, dekorlarla veya ilgi alanlarıyla kolayca kombinlenebilen hayvan temalı kutlamalar ön planda. Çocuğunuz ister ilk yaşına giriyor olsun, isterseniz de ergenlik çağına doğru hızla ilerliyor olsun fark etmeksizin, onun için eğlenceli ve ilgi çekici bir hayvan temalı doğum günü partisi düzenleyebilirsiniz

    doğum günü
  • Ağustos 09, 2023

    Evcilik, küçük çocukların severek oynadığı popüler bir oyundur. Çok sayıda eşya ve oyuncakla oynanan evcilik, çocukların yetişkin rollerini deneyimlemesi ve hayal kurarak yeni kelimeler öğrenmesi adına son derece faydalıdır. Aynı zamanda çocuğun sosyal ve duygusal gelişimine de katkı sağlar. Tek başına veya birden fazla kişiyle oynanan evcilik oyunu, çeşitli süslemeler ve farklı karakterlere uygun araç gereçlerle çok daha eğlenceli hale gelebilir. Peki çocukların hayal gücünü geliştiren evcilik nasıl oynanır ve en iyi evcilik oyun setleri nereden bulunur?

    oyun
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR